11.6.2011

Tuokio 1700 luvun tunnelmaa

Lääninkivateri Aschanin talossa vierailulla. Heti alkuun on sanottava, että minun kuvaustaidoillani tarvitaan monta käyntiä, ennenkuin saa juuri sen oikean tunnelman välitettyä. Mutta ensimmäinen käynti tuotti paitsi itselle ihania tuoksuja ja pienenpieniä yksityiskohtia niin myös nämä kuvat.
(näitä on monta)

Tervetuloa sisään


En nimeä huoneita joita en varmaksi tiedä, kiersin ihan itsekseni. Täällä voisi kuvitella herrojen istuvan pelaamassa marjapussia.

Käsityöt ovat olleet tämän perheen sydäntä lähellä. Rouva varmaan istunut nypläämässä.

Yläkertaan noustiin jyrkkiä portaita. täällä todella tunsi vahvana menneen ajan tunnelmaa. Hämyisine huoneineen.Tuon hämyisen tunnelman välittäminen ja kuvaan vangitseminen osoittautui vaikeaksi.

 Talon tyttären huone, käsityö huone, aivan ihanat kangaspuut ja koko sisustus.Huoneeseen ei saanut mennä, ainoastaan ovelta kuvasin.


..tätä tunnelmaa, vanhan puun tuoksua, värejä, pieniä yksityiskohtia, kulumia lattialankuissa, huonekaluja, kaikkea......


..alakerran keittiö imaisi sisäänsä niin, että kuvaamisesta ei tullut mitään, niin paljon kaikkea. Kertokoon tämä yleiskuva nyt jotain. Katsokaa noita upeita esineitä seinillä ja ne eivät ole koristeita...

..Keittiön pöydälle oli katettu yksi lautanen, en ole varma mikä aika päivästä olisi kulumassa, mutta tunnelmaa oli käsinkosketeltava.
Joulun edellä talo kertoo joulunvietosta 1700 luvulla.
Ikkunasta näkyy hieman pihaa. Mennään sinne toisessa postauksessa.

8 kommenttia:

 1. Museokuvat ovat ihania. On vaikeata kuvitella että 1700-luvulla eli ja asui ihmisiä näin. Tosin ottaisin mielelläni tuon "siivoojan", sillä tuskin he elivät näin siististi niin ankarissa olosuhteissa.

  Olet saanut tosi kauniisti kuvattua nämä huoneet. Kiitos näytillelaittamisesta.
  Hyvää Helluntaita.

  VastaaPoista
 2. On helppo samaistua kuvissasi menneen ajan tunnelmaan - joskus mietinkin että olenko tupsahtanut väärälle aikakaudelle kun mennyt maailma kiehtoo niin suunnattomasti ja vetää puoleensa. Ihana tuo nypläyspöytä akkunan edessä.
  Hyviä kuvia ja mukavaa oli matkata kanssasi jälleen!

  VastaaPoista
 3. Hieno tunnelmallinen paikka, huokuu sen ajan henkeä

  VastaaPoista
 4. Käynti mennessä ajassa asettaa nykyajan mielenkiintoisiin puitteisiin. Kuvissa välittyi oivallisesti tunnelma ja vanhan asuintalon pehjmeä valaistus.:)

  VastaaPoista
 5. En ole sisällä käynyt, mutta pihalla olen vieraillut.

  VastaaPoista
 6. Kyllä on hienoa kuvausta... Ihailin...
  Tuota 'Museo-tunnelmaa' on mahtavasti. Värit ovat sopivasti hillityt.
  Näihin aikoja sitten eläneiden ihmisten elintapoihin ja tavaroihin olisi 'nyky'-ihmisen syytä paneutua oikein syvällisesti.
  Sieltä löytyy sellaista mitä ei tänä päivänä uskoisi olleen olemassakaan...!

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtavia kuvia. Hyvin olet saanut tunnelman välitettyä, tuli ihana rauhallinen olo, kun kuvia katseli.

  VastaaPoista