16.6.2011

Harjoittelua

Piti sitä minunkin hommata pokkari eikun bridgekamera (kiitos Ari oikaisusta, mokomaa ennen kuullutkaan =D) jouduin odottamaan kuukauden ennenkuin saatiin edes Suomeen. No eilen sen sitten hain ja tänään on opeteltu. Siis ei voi olla noin vaikeaa....=DDD
Ensimmäiset kuvat meni ihan männikköön, kamera piti ensin päivittää (mistäs minä moisen oisin tiennyt) Uusinta yritys nyt illalla, vaikeaa mutta saa sillä sentään kuvia =DDD(Kamera on Olympus SP800UZ)

14 kommenttia:

 1. Onnea uudelle kameralle!
  Hyviä kuvia ovat.

  VastaaPoista
 2. Onnea nuorimmaiselle :)

  Minun ensimmäinen digikamera oli Olympus. Tykkäisin käyttää vieläkin, mutta kun se toimii paristoilla, niin on liian hankala. Hienoja kuvia sillä sai, vaikkei valokuvaamisesta mitään tajunnutkaan (en kyllä tajua vieläkään, mutta se on kokonaan toinen juttu...).

  Pokkariin näppituntuman saaminen tukevammalla kameralla kuvanneena ottaa aikansa, tuntuu huteralta. Mutta on se kätevä pitää mukana. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sirpa ja Mymskä. Sehän tuon kanssa hankalaa onkin kun pitää opetella katsomaan näytöltä. En meinaa löytää edes kohdetta =DDD
  Muutaman kerran olin jo ottaa järkkärin esiin, mutta onhan se tuokin opittava. Hyvä monissa tilanteissa, kunhan ensin oppii taas.

  VastaaPoista
 4. Höh eihän tuo ole pokkari se on bridge kamera, SP-550 UZ,lla olen kuvannut kaikki ennen tätä vuotta otetut kuvat.
  ps. kokeile maisemakuvaa kohti aurinkoa saat upean tähden.

  VastaaPoista
 5. Ari, ikinä edes kuullut moisesta :(( Kiitos kun valaiset.
  Jos sinä olet tällaisella kuvannut ne upeudet niin ei ainakaan kameran vika ole jos en mitään saa aikaseksi. Harjoitusta vaan. Kait sen vanhakin vielä oppii.=DD

  VastaaPoista
 6. Onnittelut tuon bridgen johdosta. Täytyi käydä ihan googlettamassa, että mikä kumma se on.
  Kyllä se varmaan vähän oudolta tuntuu näytöltä kuvaa hakea, olen silloin tällöin kokeillut. Tuollainen pienempi kamera olisi ihan kiva, sen voisi aina lähtiessä ottaa mukaan ja olisi kätevä kuvata eteen tulevia kohteita.

  VastaaPoista
 7. Onnea kuvaamiseen. Olen haaveillut hankkivani taskuun mahtuvan oikean pokkarin - mahtaakohan sillä toimiminen luonnistua järkkärin jälkeen.
  Järkkäritavaroissa on niin paljon raahaamista ja jostain syystä käteni kutisevat hillittömästi kuvausreissujen jälkeen.

  VastaaPoista
 8. Siitä se lähtee! Harjoitus tekee mestarin ja mestari harjoittelee aina!

  VastaaPoista
 9. Kaikki uudet kamerat pitää testata monessa eri 'jutuissa', sitten tietää miten se toimii eri tilanteissa. ,,Tämä vain minun kokemukseni pohjalta.

  Hyvin on ainakin sinulla lähtenyt toimimaan kuvista päätellen!

  VastaaPoista
 10. Kiitokset tsemppauksesta.
  Sen takiahan tuo ostin, kun remuan tuolla pitkin metsiä niin hirvittää aina järkkärin puolesta. Repussa se on turvassa, mutta ei niin nopeasti käsillä. Painaakin mokoma jo tuo reppu =DD

  VastaaPoista
 11. Mulla oli aikanaan sukelluskamerana Olympus, otti hyviä kuvia ja oli muutenkin mieluisa, kunnes nielaisi vedet sisäänsä. Siinä oli vain yksi heikkous - tosi huono akunkesto. Kerropa sitten, ovatko saaneet sen ominaisuuden parannettua nyky-Olympuksista! Toivottavasti, luultavasti.

  VastaaPoista
 12. Ei lainkaan huono aloitus.
  Pokkarilla on se hyvä ominaisuus, tulee pidettyä paremmin mukana.

  VastaaPoista
 13. Onnea uudelle kamerallesi! Upealta näyttävät otoksesi. Se on aina alku hankalampaa kun täytyy opetella uusille tavoille. Pokkarini pidän aina mukana, kulkee hyvin kassissa kuin kassissa - eihän sitä koskaan tiedä mitä kuvattavaa pongahtaa eteen.
  Minä sitä omaani HS10 odottelen ja nyt alkaa mitta ns. tulla täyteen. Tänään otan taas puhelua kameraliikkeeseen. Harmittaa kun monta hyvää tilannetta menee hukkaan.

  Mukavia kuvauksia ja opetteluhetkiä Tiitsa!

  VastaaPoista
 14. Onnea uudelle kameralle!
  Minulla on yleensä monilla reissuilla pokkari-superzoom myös mukana. Yleensä se on kuitenkinmukana ei vain retkillä, vaan ihan muutenkin liikkuessa, vaikka töissä. Voi sitten nappailla kuvia tarvittaessa. Kuvasin sillä useamman vuoden ihan mielestäni siedettävällä tuloksella ennen kuin hankin järkkärin.
  Lähinnä kyllä kuvaan sillä vain retkimaastossa (luonto)videoita nykyään, siinä se on oikein kätevä.

  VastaaPoista