17.6.2011

Koekierros

Kokeilut lopetan tähän ja harjoittelen salaa ;)
Mutta ensin, kamerassa on siis 30x zoomi, hieman epäilytti sen tulos, mutta yllätyin..
Kuvat ovat sellaisia kun ne kamerasta ulos tuli, pienenettyjä vain.

Huimaa sinisyyttä, olin tarkoituksella varjossa itse. Tuolla jossain näkyy valkoinen piste vedessä. Vedin sen zoomilla lähemmäs, ihan kelvollinen vieläkin. Nurkkiin jää tummuutta, mutta kun hieman lisää terävyyttä ja poistaa kohinaa niin....


...kuvasta tulee siedettävä, itseasiassa ihan hyvä kun tietää lähtökohdan. Varmaan joskus jossain tilanteessa tulee käyttöön. Miten lie käyttäytyy pieniin kohteisiin?

 Rantapusikoissa kävellessäni huomasin lehdokinkin jo kukkivan. Tuoksun tunsi kun vei nenänsä ihan liki. Yöllähän tämän tuoksu on huumaava.


kokeilin sitten makroa, sitä tavallista, en superia. Ei paha tämäkään tulos. Harjoittelua kannattaa siis jatkaa =DD ja palata normaaliin päiväjärjestykseen.

11 kommenttia:

 1. Sulla on hieno uusi kamera! Mullahan on tuosta sun kamerasta se aikaisempi versio. Joten tiedän, että olet hyvillä vesillä uuden kameran kanssa. Onnea!

  VastaaPoista
 2. komeat on kuvat! Hyvä zuumi kun noin selvä tulos. vai kuvaajako se on niin taitava.

  VastaaPoista
 3. Hieno 'peli' - läheltä kauas.
  Ei kuvat siitä enään parane.
  Kamera vain 'kovaan-käyttöön'...!

  VastaaPoista
 4. Hyvä kamera sinulla, mikä sitten lieneekin... Valkolehdokki kukkii jo täälläkin. Kauniisti kuvasit lehdokin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kiitos kaikille.

  irma, ostin sellaisen pienemmän kameran jota kuljettaa mukana pahimmissa ryteiköissä ja siellä mihin ei oikein järkkärin kanssa viitsisi mennä. Olympus SP800UZ,tuossa edellisessä postauksessa siitä mainitsin.
  Valkolehdokin kohtaaminen on aina joyenkin erityistä, harvinainen kukkija. Kiitos

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia. Tulee ihan ajatus, että tahtoo minäkin..:) siis tuollaisen kameran. Tosin onhan nämä kuvaajan taidosta syntyneet !

  VastaaPoista
 7. Ei lainkaan pöllömpää jalkeä. Aika yllättävän hyvä myös tuo zoomattu kuva, ilman jalustaa kuvattuna?
  Olen ollut myös aika skeptinen noihin pokkarien supezoomeihin, mutta niin kaikki kehittyy kuten myös kännykameratkin.
  En silti luopuisi vielä(kään) järkkäristä.

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista "leikkiä" uudella kameralla, eikö? Kuva on terävä ja tosi hyvät värit. Eikä paha tuo purjevenekuvakaan ole. Mulla on liikkeen HS10 lainakamera nyt, räpsin sillä kuvia kunnes oma tulee.

  VastaaPoista
 9. Orvokki, kyllä nämä kamerat nykyään ovat jo melkoisia tietokoneita ja hiinnatkin tulleet alas mukavasti.
  KooTee, yllätyin tosiaan ja käsivaralla otin. Kuvanvakaaja tietysti auttoi. En minäkään järkkäristä luovu, mutta kyllä nämä alkavat olla jo melkoisia kameroita ja hinnaltaankin suht' mukavassa tasossa.

  Leenamarketta, on toki mielenkiintoista on tutkia ja kokeilla, mutta melkoista koeammuntaa se vielä on. Onneksi sait lainakameran edes.

  VastaaPoista
 10. Tosiaan, hyvää jälkeä tulee. Näitten uusien bridge-kameroiden zoomit ovat kyllä tosi tehokkaita jo. Ei siitä niin hirmu kauan ole kun mikä tahansa 5x suurempi suurennos oli jo olevinaan oikein hyväkin. Uusiin pokkareissa/bridge-kameroihin on myös viime aikoina aika moniin tullut manuaalisäädöt mukaan, mikä myös parantaa niiden käyttömahdollisuuksia.
  Järkkärissä on kuitenkin vielä silti ylivoima, järkkäreitten kennot ovat kuitenkin piirtotarkkuudeltaan vielä parempia kuin ei-järkkäreiden.

  VastaaPoista
 11. Kiitos uuvana. Hurjaa vauhtia kamerat kehittyy ja erot pienenee.
  Nämä bridget antavat jo melkoisesti mahdollisuuksia ja ovat hyvä silta tosiaan järkkäreihin. Ihan pelkillä automatiikoilla ei näissäkään tarvitse enää mennä. Suosittelen kyllä.
  Toki järkkärit on ihan oma luokkansa ja niin kuvanlaadussa kuin hinnassakin. Siitähän se on kiinni mitä haluaa kuvata, millaisen kameran hankkii.
  Järkkäristä en kuitenkaan enää luopuisi =DD

  VastaaPoista