9.6.2011

Siltasaari 3

Paitsi vihreää ja rehevää on Siltasaari myös kivinen ja karukin. Polku jatkuu... pikkukoski on nyt yllättävän tyhjä, nimittäin romusta. Ollaan maatiesillan alla


vain yksi irronnut auton ovi. Kuinkahan on matkaa jatkanut ????

Kiivetään hieman ja tullaan takaisin saaren alavammalle puolelle. Aika karut ovat kasvuolosuhteet näilläkin puilla. Miten ihmeessä ne tuossa pysyvätkin?
Jokin muuri tai rakennuksen perustukset siinä on.

Aivan melkein rauatiesillan kupeessa on rauniot. En tarkkaan tiedä mikä rakennus tässä on ollut, mutta rauniot kuuluvat Heinolan viinatehtaan rakennuksiin. Itse viinatehdas tässä ei ole ollut, se sijaitsi pikkukosken toisella puolella. Kävelytie menee tuolla aidan takana.


Komeita ovat kivet olleet, eikä ihan pieni ole ollut rakennuskaan.

Jätetään Siltasaari tähän vieraaseen alppiruusuun? Josko joku sen tunnistaisi. Kiitos seurasta ja katsellaan taas jotakin uutta.

5 kommenttia:

 1. Rauniot ovat aina kiinnostavia, niiden yllä lepää salaisuuden verho.

  Enpä tunne lähemmin alppiruusuja, jos se on vaikka atsalea tuo kukan väri toi mieleen ruusukvittenin. Nämä nyt oli tällaisia pohdintoja, joiden perustana ei ollut vankka tietämys, niinkuin noilla raunioilla;)

  ps. kaikkea pitää kokeilla, myös noita ötököitä, kun niitä on nyt näköpiirissä;)

  VastaaPoista
 2. Pehmyt piirto, tuo kukka voi olla ihan mikä tahansa, heitin vain yhden mikä mieleen tuli =DD
  Luin, että kukkia on istutettu japanilaisen puutarhan tyyliin, jos se jotain auttaa... ;)
  Rauniot huokuvat historiaa, tuolla niiden sisällä oli hyvin vahva tunnelma.

  VastaaPoista
 3. Raunioita minäkin rakastan, ennen on tehty komeita kivijalkoja asumuksiin. Vahvaa tunnelmaa niiden sisällä käyskennellessä kyllä tuntee.
  Tuo auton oven näin viimeksi ihan sillan alla, en vedessä.
  Ihmeesti noi isot puut pysyvät pystyssä tuossa kivijalassa.

  VastaaPoista
 4. Tuo ensimmäinen kuva on niin ihanan rauhallinen...mieli tekisi kävellä vedessä sandaalit kädessä, kuunnella askelista syntyvää liplatusta...

  VastaaPoista
 5. Menin aivan sekaisin noista kahdesta ylimmästä kuvasta. Tietysti muutkin kuvat ovat taattua laatuasi, mutta nuo vesikuvat vain kolahtivat päähäni kuin metrinen halko.:)

  VastaaPoista