27.5.2011

Entisaikaa vielä

Palaan vielä muutaman kuvan verran tuonne vanhojen esineiden maailmaan. Viikonloppuna tulee kuitenkin luontokuvia taas rutkasti.=DDD


Eipä juuri ollut pehmusteita eikä kait paljoa jousituksiakaan mukavuutta tuomassa. saati sitten stereoita ja tietokoneita työvälineissä.


Rautaa taitaa olla pyörien suojana kärryissäkin, mutta mitkä on nuo jalustimen tapaiset aisojen päissä.

Kauniisti vanhettuneet kärryt.

Navetan pihapiiri loi tunnelmaa. Ihailin tuota rakentamista, valtaisia kiviä ja ovien yläpuolet on kaarrettu. Kauneutta on vaalittu siinäkin.
Navetta olisi sisältä muuten alkuperäisessä kunnossaan, mutta koska siellä pidetään eläimiä, niin EU-direktiivit asettavat vaatimuksia karsinoiden ym. koolle, joten muutoksia joutuu tekemään.

7 kommenttia:

 1. Kaunis tuo kivinavetan seinä ja tuo ovi. kyllä ennen on tehty kaunista, ei kai sitten ole ollut niin palava kiire kuin nykyisin. On hienoa, kun vanhaa vaalitaan ja pidetään kunnossa.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. mummeli, niin varmaan on ollutkin, aikaa ja silmää tehdä kaunista yksinkertaisista asioista. Nyt usein koetetaan tehdä liian vaikeasti, ei ehkä huomata sitä yksinkertaista, pelkistettyä kauneutta. Kiitos kommentista.

  VastaaPoista
 3. Hieno kuva yhdistelmä - vanhaa maalaiskulttuuria.
  Ennen ne oli kaikki tarvekalut ja rakennukset jotenkin pysyvää ja tukevaa.
  Niiden käyttäjät vain ovat väsyneet ja väistyneet.
  Taitavaa kuvausta...!
  Hyvää viikonloppua...

  VastaaPoista
 4. Aivan kuulen vielä korvissani tuon niittokoneen säkätyksen, vaikka todellisuudessa sitä ei ole kuulunut enää vuosikymmeniin. Niittokoneen päälle mua ei päästetty, vaikka muuten ajelin kovapyöräisillä kärryillä heiniä latoon.

  VastaaPoista
 5. Pidän myös tuollaisista vanhoista hyvin rakennetuista rakennuksista. Ne laittavat miettimään nykyajan meininkiä.
  Ennen rakennettiin navetan seinätkin paksusta graniitista, mutta nykyään pellistä ja pahvista, vähän villaa väliin. Ja silti on kallista.

  VastaaPoista
 6. Eikä noissa ollut edes navigaattoria :)

  VastaaPoista
 7. Eko, näinhän se näyttää olevan. Paljon on kuitenkin vanhoja tarvekaluja tuhoutunut, kun ei niille osattu antaa arvoa. Uusi ja hieno tuli tilalle. Kiitos.

  Heleena, siinä sitä oli tunnelmaa, polle veti ja isäntä kiroili. :)

  Seppo, vanhoissa navetoissa seinät saattoivat olla metrin paksuiset, tuon kivimäärän työstäminen ei sekään mikään helppo homma ollut. Silloin ei ollut tätä mediatulvaa kaikesta uudesta ja hienosta ja vielä hienommasta.

  Ari, ei ollut ei ja siksi varmaan renkipoika joskus eksyikin pellolta kotiin tulessa ;) Yöllä sitten väsymyksestä horjuen ja sopertaen yritti tulla huomaamatta tupaan. =D

  VastaaPoista