3.5.2011

Apostolinmiekka

En tunnustaudu miksikään viherpeukaloksi, siksi onkin sitä suurempi ilo kun joku kukka jopa kukkii. =D Apostolinmiekka väsäsi kukkavarttaan liki kaksi kuukautta, sitten ihan salaa kukki ne kolme ensimmäistään ja ihan viime hetkillä saimme nähdä tämän. Pieniä olivat tänä vuonna kukat.
Kukkahan aukeaa aamupäivällä ja iltapäivällä se on jo kuihtunut. Tämän huomasin puolenpäivän maissa.

14 kommenttia:

 1. Se on kaunis muistuttaa orkidean kukkaa! Suuren tilan tuo kukka myös tarvitsee ja kyllä siinä vähän viherpeukaloakin täytyy olla että saa sen kukkimaan.;)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kukka, tosiaan muistuttaa
  orkideaa.

  VastaaPoista
 3. Tuota en ole ennen nähnytkään. Mielenkiintoinen kukka.

  VastaaPoista
 4. Veistoksellinen kukka, joka on keskimmäisessä kuvassa edukseen, upeat linjat.

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis kukka! En ole koskaan itse tuollasta nähnytkään.

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat ! Nuo lehdet ovat niin upeat, ja kukka kaunis : )
  Minulla ei ole koskaan ollut tuota kasvia. Voisinpa joskus kokeilla...

  VastaaPoista
 7. Siitä on varmaa kymmenisen vuotta, kun ensikerran tutustui Apostolinmiekkaan ja sen tarinaan. Tämä on jo kait kolmas yksilö joka kukkii. Kaunis se on, mutta niin kovin lyhytikäinen kukkiessaan. Viherkasvinakin upea, mutta tilaa viepä ja kiikkerä, kun pitää olla pienessä ruukussa jossaa multa miltei kuivaa ja pitkät lehdet panavat reilusti. Tuolla isolla viuhkalla leveyttä liki metrin.

  VastaaPoista
 8. Kaunis kukka. Harmi että se kuoli.

  VastaaPoista
 9. Pia, kirjoitin hieman epätarkasti, kasvi itse voi hyvin, mutta tuo kukka jonka se tekee kestää vain muutaman tunnin ja kuihtuu pois.

  VastaaPoista
 10. Tuotakin olen kasvattanut, mutta en kukkimaan asti.

  VastaaPoista
 11. Voi miten erikoinen, mahtavat värit ja huikean kaunis!

  VastaaPoista
 12. Oma apostolinmiekkani avasi kaksi kukkaa juuri äitienpäiväksi! Taas voi odotella ensi vuoteen, josko silloinkin innostuisi. Nyt odottelen, että saan juurruttaa uudet alut jollekin ystävälleni.

  VastaaPoista
 13. Upea kukka. Sain juuri viikko sitten entiseltä anopiltani apostolinmiekan alun, jota nyt sitten kastelen ja hoivaan. Ei ole aiemmin ollut tuota kasvia, enkä ole lähellekään viherpeukaloa, joten en tiedä miten tässä käy... mutta kiva saada jokin uusi tuttavuus entisten viherkasvien joukkoon. :)

  VastaaPoista
 14. Onnea kukan seurantaan. Kastele vain aluslautaselle ja harvoin niin varmaan saat kukan viihtymään. Suoraan aurinkoonkaan ei kannata laittaa. Iltaurinko miellyttää kuningatarta.

  VastaaPoista