18.4.2011

Sunnuntain lenkiltä

Harju ja harjulla kaunis rakennus


Historia kertoo asiasta näin:
Kylpylävie​raiden huvittelu- ja kävelymatk​ojen päätepiste​eksi valmistui Harjupavil​jonki vuonna 1900. Siellä kahvin, veden ja torvisoito​n lomassa ihaltiin huikaiseva​n kauniita maisemia harjulta Konnivedel​le ja kaupunkiin​. Rakennus edustaa Suomessa harvinaist​a orientalis​min sävyttämää jugendia, suunnittel​ijana arkkitehti​toimisto Andersin, Jung & Bomansson.

Rakennus on tyhjillään, viimeksi siellä on toiminut kesäkahvila. Huikeat maisemat ympärillä.

Tämä on näkymä Konnivedelle


..Kymijoelle Jyrängön ja Koskensaaren suuntaan

..itse harjua sisääntulon puolelta.


7 kommenttia:

 1. Komea miljöö - huikea paikka tälle rakennukselle.

  VastaaPoista
 2. Miten ihailenkaan entisajan arkkitehtuuria, miten kaunista jälkeä sen tuotoksena syntyi. Harju näyttää olevan melkeinpä lumesta vapaa, vallan mahtavan kuvauspäivän valitsitkin. Kiitos sykähdyttävästä kuvasarjasta, eritoten vanhasta rakennuksesta.:)

  VastaaPoista
 3. Onpas kaunis paikka. Talo on viehättävä.

  VastaaPoista
 4. Huikaisevan kauniit näköalat ja rakennus on taidokas ja arvokas! miten ihmeessä se on säilynyt....

  VastaaPoista
 5. Ihastuttava rakennus ja miljöö missä on. Harmi että on tyhjillään, tuonnehan voisi perustaa jonkun rentoutuspaikan, jossa voi samoilla luonnossa kameraa ulkoiluttaen. Mihin ilmansuuntaan auringonlasku tapahtuu rakennuksesta nähden, olisiko hyvä kuvamatka seuraavaksi? Meillä on niin metsää tässä ympärillä etten oikein tiedä hyvää laakeeta aakeeta josta voisi kuvata tähän vuodenaikaan auringonlaskua.

  VastaaPoista
 6. Rakennus on minustakin kaunis, kaikkien mielestä ei. Onhan se vuosien saatossa rapistunut, kun ei kaupunki korjaa. Monesti tuolla harjulla kävelen ja mietin, miten on mahdollista, että tällainen aarre on tyhjänä, eikä sitä osata hyödyntää.
  Laventeli, harju alkaa Rautatiesillan pohjoispäästä ja jos asetet itsesi tuon ensimmäisen kuvan ovelle seltä seinään päin jää järvimaisemat oikealle puolellesi ja sieltä päin aurinko nousee tuo "polku" on silloin edessäsi. vasemmalle jää kaupunki, enkä tiedä miten auringonlasku siihen näkyisi, mutta jos kävelee Rautatiesillalle saa huikeita auringonlasku kuvia.
  Aivan liki on myös Koskensaaren luontopolku laavuineen joka on näkemisen ja kokemisen arvoinen,sekä Sepänniemen luontopolku, joten ajatuksesi rentoutuspaikasta tuntuu sopivalle.

  VastaaPoista
 7. Onpa komea miljöö tosiaan. Osattaisipa nykyäänkin vielä rakentaa samalla maulla, viihtyvästi ja kauniisti.

  Hieno muuten uusi bannerikuvasi myös. koskaan en ole kangasvuokkoa itse tavannutkaan.

  VastaaPoista