11.4.2011

Sorsamaista ruokailua

Sitä mukaa kun lumi sulaa, löytyy ravintoa linnuille. Nurmikko saa ilmastointia kun sorsaparvet louskuttavat  nurmella useampaan kertaan päivässä. Näitä "ruokakuntia löytyi tänä iltapäivänä tuosta 50 metrin matkalta kuusi ja jokaisessa kymmenkunta lintua.


Terhakka tavi herrakin oli menossa mukana antaen aina välillä kyytiä sorsille. Jotjut saivat syödä ihan rauhassa herran lähellä, mutta muutamat ei toivotut ajettiin pyrstösulissa roikkuen tiehensä. Pieni ja äksy. =DD

Tavi näyttää miten ruokailu tapahtuu.  Nokka nurmeen ja louskutus alkaa, eteenpäin mennään kuin ompelukone. =DD

6 kommenttia:

 1. Hyvän tavikuvn olet saanut, hienosti näkyy herran komea värikäs höyhennys! Yllätävän paljon pienempi on hän kuin sinisorsat.

  Tuo "louskutus" on tosiaan hauskaa seurattavaa, siihen kun liittää räpylöiden litsis-lätsis tassutteluäänet niin se on aika hauska äänimaailma. Tuntuu melkein, että sorsat oikein nauttivat kurassa tallomisesta talven jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Sama tuli mieleen kun noita seurasin. Räpiköivät ja mesosivat lätäköissä, vaikka puhdas Kymijoki oli tien toisella puolen =DD
  Kiitos uuvana.

  VastaaPoista
 3. Komea hän on, uskomattomia värejä löytyy lintujen höyhenpuvuista. Meidänkin pikku purossa vierailee keväisin tavipari, ovat joskus pesineetkin, mutta arkoja ovat täälläpäin. Todella kaunis kuva.

  VastaaPoista
 4. Alakuvassa herra tavilla on melkoisen tiukka katse. Joko takana on joku tulossa samalle apajalle tai sitten tavinkaisen otsa pullottaa muuten vain. Hienoja kuvia olet saanut pyydystettyä, kiitos taas katselunautinnosta.:)

  VastaaPoista
 5. Hauska oli tuo tavi, antoi sorsille kyytiä.
  Kivat kuvat ruokailutapahtumasta :)

  VastaaPoista
 6. Manteli, komean näköinen, mutta yllättävän pikkuinen, olin kuvitellut tavin hieman suuremmaksi.

  Pitsit sekaisin, ärhäkästi kyllä ajoi toisia pois. Eihän siitä syömisestä mitään tullut kun aina oli joku liian liki. :)

  Seijastiina, hauska kaveri. Mukava näitä on seurailla kun touhuavat. Tavilla oli melkoinen urakka ajaa tuota sorsalaumaa etäämmälle.

  VastaaPoista