18.3.2011

Yksinäinen laulujoutsenSattumalta huomasin yksinäisen joutsenen ruokailemassa kymen rannassa. Kiireesti kamera kainaloon ja kokeilemaan.
Yritin kierrellä tuota aurinkoa, jotta onnistuisin. Tulos oli heikko, lunta ihan liian paljon ja jäätäkin riittävästi. vähintään puiden oksia. Ähhhh (seli seli)
No todistettavasti siellä oli laulujoutsen. (vai oliko?)

13 kommenttia:

 1. aivan selvästi siellä on joutsen! Minäkin olen viikon aikana kuullut, vaan en vielä ole nähnyt, joutsenia. Avovettä ei ole vielä tässä aivan lähellä, joten ääni on kuulunut kauempaa sulista vesistä. Toivoa on keväästä.

  VastaaPoista
 2. Siellähän se joutsen uiskentalee ja
  vedenpinta ihanasti kimaltelee.

  VastaaPoista
 3. Joko teillä on jo sula vees? Meillä on kaikki vielä tiukasti jäässä.

  VastaaPoista
 4. Melkein kuin kesällä, auringon kimallukset ja joutsen sorjine kauloineen. Herraskosken jousenet häipyivät kovilla pakkasilla eikä niitä ole aikoihin näkynyt, on vaan kärsivällisesti odotettava kevään edistymistä.
  Iloista viikonvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Espoossa on vielä niin jäässä ja lumessa tuo meri etteivät ole saapuneet. Tuossa läheisessä poukamassa pesii joka vuosi joutsenpariskunta. Joskus on hauska kattella ku se ukko joutsen pitää reviirin puhtaana muista linnuista, se on varsinainen show:)

  VastaaPoista
 6. Täällä Savossa on talvehtinut joitakin laulujoutsenia avoimilla virroilla. Nyt on tullut jo paluumuuttajiakin joukkoon. Sitä ensimmäistä kevättöräystä odotellaan, talvellahan he ovat hiljaa, mitä nyt keskenään supattelevat...

  Kaunis keväinen kuva. Mutta eihän laulujoutsenesta rumaaa kuvaa onnistu ottamaankaan.

  VastaaPoista
 7. No jaa... Tämä saattaa olla se ruma ankanpoikanen.

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia sait, lumesta ja kaikesta huolimatta :)

  VastaaPoista
 9. Kymijoki on tässä Heinolan kohdalla laajalti avoin, jäätä vain hieman rannoilla. Laulujoutsenta en ole muistaakseni tuossa ennen nähnyt kyhmyreitä kylläkin. Kuvittelisin tuon olevan muuttajia, en tiedä. Kyllä tuo näky kieltämättä toi kesän mieleen, jäisistä kakuista ja lumivalleista huolimatta.

  VastaaPoista
 10. Ai kun komea lintu siellä. Olisikohan tosiaan jo varhaisia muuttajia, nythän alkaa olla jo kohta sopivat kelit alkaa saapua, kun merellä on enemmän ja enemmän sulaa. Sisämaan sulavesiä täytyy kyllä vielä kotvanen pitkäkaulojen odotella.
  Ihana auringonkilo on kuvissa.

  VastaaPoista
 11. Ei se ole harhanäky oli se siellä, minä en tänään nähnyt harmikseni, reppana yksinäinen.
  Onko sitä perhettä näkynyt, minä en ole nähnyt uuden vuoden paukutusten jälkeen :/

  VastaaPoista
 12. Ensin korjaus ei mitään jäisiä kakkuja vaan katuja =D

  uuvana, en tosiaan tiedä, mutta en ole laulujoutsenta kovin usein Kymellä nähnyt. Pienemmille vesille matkaavat.

  seijastiina, perhettä en ole nähnyt, mutta kuulin sen olevan tuolla Tommolan/Koskensaaren suunnalla. Siellä on matalia kohtia ja ruokailu helpompaa. Tommolan rannoilla ihmiset ruokkivatkin enemmän. Pitääkin käydä katselemassa.

  VastaaPoista
 13. Kyllä ne sieltä vaan jo tulevat, joutsenet. Sunnuntaina olin Suomenlinnassa ja katselin kun meren yli tuli laulujoutsenia useitakin pieniä ryhmiä, ihan suoraan ja määrätietoisesti muuttolennossa tulivat eivätkä edes pysähtyneet vaan jatkoivat yhtä suoraan sisämaahan.
  Oli sitten vaikuttavaa, nähdä lintujen kirjaimellisesti saapuvan Suomeen.
  :D

  VastaaPoista