29.11.2010

Hyinen Kymijoki


Tänään keskellä päivää, kirkkaalla auringonpaisteella, ulkoiluttaessani harmaita aivosolujani näpsin kuvia Kymestä. Vaan enpä taaskaan muistanut, että se ei kannata, kuvat tulee kullankeltaisenpunaisenkukertavia, enkä saa niihin lumen oikeaa sävyä edes photarilla. :((
Rajasin kuvaa melkoisesti, toisaalla oli mustaa toisaalla puhkipalanutta aurinkoa.
Harjoittelu jatkukoon.
PS. aamuvirkut nostakaapa katsettanne aamuhämärissä taivaalle eteläkaakkoon , näette yllättävän kirkkaan  Saturnuksen jolla on Venus kainalossa ;)
(Siis jos on kirkasta)

5 kommenttia:

 1. Hieno kuva ja valkotasapaino minusta ainakin ihan kohdillaan.

  Tuo Saturnus ja Venus taisi vaihtaa paikkaa. Venus on todella paljon kirkkaampi kuin mikään muu tähti tai kiretotähti taivaalla. Saturnus on Venuksesta n. 6 'kuun halkaisijaa' klo 2 suuntaan, mutta näkyy heikosti kun taivas on tuolloin melko kirkas.
  Kirkkaudeltaan Saturnus on 'keskiverto' tähden luokkaa.

  VastaaPoista
 2. Talven varjot ovat pitkät, hyvä onnistunut kuva.

  VastaaPoista
 3. Tunnelmallinen kuva. Eikä tuossa ole värit päin prinkkalaa, vaan hyvin onnistunut otos. :) Tykkään.

  VastaaPoista
 4. Meillä päin ei ollut tänä syksynä upeita sumuaamuja, joita rakastan. Jäätyvä meri (joki) korvaa hyvin sitä kuvausvimmaa. Ymmärrän siis intosi kuvata jäätyvää jokea.

  Minkäs sille voi, että jokivesi on kellertävää ja tuo oman mausteensa kuviin. Joki on joki. Jatka vaan "harjoituksia", näitä on mukava katsella :-D

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kyllä tässä värit onkin suht kohdillaan, mutta muissa värinä lähinnä roosa =DDD
  Seppo, en väitä vastaan hyvinkin voi olla noin ja varmasti onkin. En tähtikartastakaan oikein päässyt jyvälle. Mutta on se oudon kirkas ja suuri "pallo" oli sitten mitenpäin hyvänsä.

  Mari eipä niitä sumuaamuja kovin montaa ollut. Tuli nämä kylmät niin äkkiä. Kymen vesi tässä on vielä ihan kirkasta, tuo kellerrys tulee vastarannan heijastuksista.
  Varmasti näitä Kymi kuvia tulee, kun on sopivan liki päiväsaikaan.

  VastaaPoista