9.8.2010

Sireenikiitäjän toukan vaellus

Kiireesti pitää löytää turvallinen paikka. Huomenna tässä nurmikolla juoksee toistasataa lasta..... ja tuo ihminen häiritsee, mutta kun se kerran kuvaa niin, kuvia kannattaa klikata isommiksi, että minäkin näyn.


..aina tuo musta laatikko on edessä...Oiskos tässä hyvä piilopaikka? Et kyllä löydä minua.

(Sorry kuvien runsas määrä, mutta kun hän oli niiiiin symppis.)

7 kommenttia:

 1. Tää on niitä harvoja perhosen toukkia, mitkä tunnistan :-D Ja kyllä onkin söpö.

  VastaaPoista
 2. Upea kuvasarja syreenikiitäjän toukasta!Toivottavasti löysi hyvän koteloitumuspaikan. Hankalia kuvattavia kun ryömivät ruohonjuuritasolla.

  VastaaPoista
 3. Kaunis koristelu toukalla ja mahtava piikki peräpuolessa.
  Enpä ole tuollaiseen törmännyt, enkä varmasti olisi tunnistanut. Löytyyköhän noista toukista kirjallisuutta, kun nekin olisivat ihan mukava kuvauskohde ja ne ovat värikkäitäkin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, toukka on upea vaikka aiheuttikin pihamaalla säihähdyksen eräälle naisihmiselle jonka paljaalla jalalla asteli. ;) En tiedä onko toukista itsestään kirjallisuutta, perhos kirjoissa varmaan jonkin verran. Wikipedia osasi kertoa tämän: http://fi.wikipedia.org/wiki/Syreenikiit%C3%A4j%C3%A4
  On muuten perhosenakin tosi upea.

  VastaaPoista
 5. Sinäpäs komean toukan löysit! Nyt olen ihan vihree - kateudesta... En ole koskaan tähän törmännyt, jotain siis on vielä mitä odotella... Hyvät kuvat.

  VastaaPoista
 6. Miten hauskasti kirjoitettu ja hienosti kuvattu. Näytin lapsosellekin joka innoissaan ryhtyi muistelemaan "Billy"ksi nimeämäänsä ritariperhosen toukkaa jonka löysi Ukkilan pionista.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Irma ja Heljä, pihamaan syreenipensaat tuli tutkittua tarkkaan, mutta muita ei löytynyt. ;)

  VastaaPoista