15.1.2011

Viirupöllö

Helppohan sitä on häkissä kuvata. Tänä aamuna auringon noustessa ja bussia odotellessa käväisin kurkkaamassa Lintutarhan viirupöllöä.

8 kommenttia:

 1. Komea pöllö, tuo viirupöllö ja peloton. Puolustaa rajusti pesäänsä ja kuka ei jälkeläisiään puolustaisi.

  VastaaPoista
 2. Kai jossain taistelussa tämäkin loukkaantunut koska siipivammaisena ei enää luonnossa pärjäisi.

  VastaaPoista
 3. Hieno pöllö, en ole nähnyt luonnossa koskaan, mutta muistan, että kotiseudullani viirupöllö hyökkäsi miehen kimppuun kynsineen, tikkejä jouduttiin ompelemaan päähän useita. Pöllö tietenkin puolusti poikasiaan, mies ei tiennyt pesän olemassaolosta. Pöllö sai senjälkeen olla rauhassa koko loppukesän, kukaan ei uskaltautunut lähimaastolle.

  VastaaPoista
 4. Minulla on ollut tilaisuus kuvata muutaman kerran viirua luonnossa, kerran pääsin jopa poikasten rengastusoperaatioon mukaan ja sain pitää pahnanpohjimmaista käsissäni. Unohtumaton hetki. Hyvä, kun siellä on tällainen hoitokoti loukkaantuneille eläimille. Toivottavasti pysyy edelleenkin.

  VastaaPoista
 5. Manteli, kyllähän tuollainen lintu saa jo pahaa jälkeä aikaan. Vaan eipä sitä aina voi tietää missä pesä on.
  Irma, no varmasti on ollut. Luontokappaleen, villin eläimen käsissään pitäminen on huikaiseva tunne.

  VastaaPoista
 6. Onpas komea pöllö. Viirupöllö on tuollainen mustasilmäinen, salaperäinen. Tosin harmi, että lintu on noin loukkaantunut, ettei enää luonnossa pärjää. :/

  Muuten, muistan joskus noin vuosi sitten lukeneeni lehdestä, että heinolan lintutarha oli lakkautusuhan alla kaupungin säästötoimien takia. Toivottavasti tuohon asiaan on saatu järkeö, ja lintutalo voi jatkaa(?). En ole asiasta sen jälkeen uutisia kuullutkaan.

  VastaaPoista
 7. Viirupöllöhän se siellä, unisen näköisenä istuu.
  Kyllä on pöllöt kivan näköisiä, pidän niistä ♥
  Lintutarha on hyvä paikka olemassa :)

  VastaaPoista
 8. Uuvana, ainakin toistaiseksi saa jatkaa ja uskon vahvasti, että kyllä se pysyy. Kenties muuttaa jotenkin muotoaan, mutta kuitenkin jatkaa.

  seijastiina, viirupöllö on yksi lintutarhan mainostajia ollut vuosia. Aina yhtä sympaattinen. Kyllä lintutarha on Heinolan sydän.

  VastaaPoista