15.1.2011

Bussi /Juna matkailua

Oikorata Helsinki - Lahti on nyt testattu osanmatkaa. Sen vaan sanon, että nuo kylmät asemat on kamalia näillä pakkasilla. Ja ei ne edes näytä asemille. Tolppia ja seinämiä, ainoa joka on yhteistä entiseen ovat portaat. Tottakai ainakin Haarajoen asema on keskellä ei mitään ja niin taisi olla Mäntsälänkin.
No, aika aikaa kutakin. Hyvin reissu kuitenkin meni, vaikka vieläkin palelee ja olen ollu liki kaks tuntia kotona.

3 kommenttia:

 1. Niinpä tuota Jokelassakin odotetaan =D

  Telkkarista tulee 19 pv Suomi Express ohjelmassa juttu Jokelan aseman lopettamisesta.

  VastaaPoista
 2. KooTee, tuli kyllä Jokela mieleen, kun siellä palelin ja katselin asema"rakennusta"=D

  VastaaPoista
 3. Miten onkin kun juuri pari päivää sitten ihan samaa mietin, että miten ankeita ja ihan epäinhimillisiä nämä asemat ovat. Jotenkin aivan kamalia paikkoja - ja sitten niissä pitäisi kuitenkin jaksaa (ainakin jonkin verran) odottaa ja oleskella.
  Miksei osata rakentaa mitään yhtään viihtyisämmäksi? En itse jaksa uskoa, että asemat eivät voisi olla kuitenkin viihtyisiä, että niiden pitää olla näin "kalseita" kaikella tavalla. Vai onko minulla jotenkin erilainen maku viihtyisyydestä kuin suurimmalla osalla ihmisiä? Vai onko näillä suunnittelijoilla jotenkin ihan ihmisistä vieraantunut ajattelutapa? On miten on, en vain välillä ymmärrä minne on hävinnyt erityisesti julkisesta rakentamisesta kaikenlainen inhimillinen viihtyvyys ja jonkinlainen "normaali" mukavuus. Kaikki on kauhean tehokasta, kliinistä, kalseaa. Vähän niinkuin kaupunkisuunnittelu yleensäkin: kaupungit suunnitellaan ensisijaisesti autoille, ei ihmisille. Apua.

  VastaaPoista