28.12.2010

Pikkuisia onkelmia

Oma kone sanoi sopimuksensa irti, ainakin joksikin aikaa ja tässä läppärillä ei sitten (vielä) ole oikein mitään kuvankäsittelyä, joten....
No toimii ainakin. Nyt jännään menikö kuinka paljon kuvia kadotukseen. Ihan kaikkea ei taida olla moneen kertaan kopioituina.
Ottaa lievästi päähän, mutta sitähän tämä tietokonemaailma on. Oma vika jos menetin jotain. :(
Asiaan. Joulu meni leppoisasti pakkasta pidellessä ja tuiskussa kotiin matkatessa. Heinola oli ihan tukossa kun tänne tulin, vasta tänään oli pihakin saatu auki.
Kuvat jäi ottamatta, sellaissia muistokuvia vain, mutta harjoiteltiin pallojen ja kynttilöiden kuvaamista ja eri asetuksia, oli ihan mukavaa. :))

Todisteeksi yksi pallo.
Kun olis vielä saanut editoitua. ;)

11 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen kun kone hajoaa yllättäen. Sen jälkeen hommattiin ulkoinen kovalevyasema, jonne tallennetaan nyt kaikki tärkeät jutut. On muuten kätevä vehje,ellei sulla ole jo sellaista. Vink vink vaan ;)

  VastaaPoista
 2. Voi hitsiläinen.
  Netistä löytyy näppärä ja ilmainen, kevyt kuvankäsittelyohjelma, jota ei tarvitse ladata omalle koneelle. Löytyy noirta varman useampiakin, mutta itse käytän tätä jatkuvasti.

  VastaaPoista
 3. Höh, lähti ennen aikojaan. Eli se linkki: http://www.picnik.com/

  :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä ulkoinen kovalevy ja varmuuskopioita, mutta jotain voi olla silti menetetty. Varmuuskopiot tulee automaattisesti, mutta tuolle ulkoiselle ei aina muista siirtää, eikä sekään ole satavarma paikka, valitettavasti.:( Ehkä taas tämän jälkeen muisti paranee.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Penni vinkistä, pitääkin tutkailla.

  VastaaPoista
 6. Hauska pallokuva ja kaunis pallo. Harmi, kun koneesi väsähti.
  Sain viime keväänä myös tuntea kauhun hetkiä, kun ulkoisen muistin muuntaja meni rikki ja kaupasta sanottiin, ettei varamuuntajaa saanut mistään. Lupasivat kyllä takuuseen uuden muistin, mutta mitä sillä olisin tehnyt sillä kaikki kuvani olivat sillä toisella muistilla. Kävimme kiivasta meilailua ja vähän hikeennyinkin.
  Sitten keksimme viedä muuntajan sähkömiehelle, joka sai kuin saikin sen korjattua. Vahingosta viisastuneena kopioin kaikki viime vuoden kuvat dvd-levyille. Nyt on kohta edessä tämän vuoden kopiointi.

  VastaaPoista
 7. Manteli, niinpä, koneella ei ole ikää vielä vuottakaan, vaan eipä se näköjään ole mitään tae. Huolto kyllä koetti rohkaista ja uskoa, että vika on Windowsin 7:n joka ei vaan käynnisty. Niin tai näin, ei toimi kuitenkaan, enkä saa heidän ohjeillaan mitään aikaan.:(
  Kyllä sitä tuntee itsensä tyhmäksi, kun ei onnistu, ei sitten millään. :(((

  VastaaPoista
 8. Hyvä että pelittää, itselläni on pelastuksena Panda SafeCD 4.4.3.0 jonka löytää/saa ilmaiseksi.

  http://www.tietokone.fi/content/search?contentclass_id=49&facet_field=class&SearchText=panda&submit.x=15&submit.y=10&submit=Hae

  Sillä olen selvinnyt pälkähästä tämän ikivanhan XPeen kanssa kun ruutu on mustana.

  VastaaPoista
 9. Auts. Toivottavasti saat mahdollisimmaan paljon dataa pelastetuksi. Pidetään peukkuja.

  Ostin itse juuri viime viikolla itselleni joululahjaksi uuden ulkoisen kovalevyn kuvien varmuuskopioita varten. Niin paljon kuvia alkoi olla ilman varmuuskopiota ja alkoi hirvittää jos vaikka levy pamahtaa... koskaan kun ei tiedä.
  Onnittelin itseäni juuri eilen että ostin levyn ennen joulua, kun eilen luin että ensi vuoden alusta kun tulee tämä ihan älytön laki:
  http://www.digitoday.fi/bisnes/2010/12/16/kasettimaksu-laajenee-ulkoisiin-kovalevyihin/201017519/66

  Minä kun en ihan käsitä miksi omien valokuvien varmuuskopioinnista pitää jatkossa maksaa teostomaksua suomalaisille musiikkiartisteille....

  VastaaPoista
 10. Kuvasi on kaunis ja viimeistelty...
  Läppärillä'kin voi kuvia käsitellä. Pitää sen kyllä olla melkoisen 'riskin'. Prosessori ja muistit viimisen päälle.
  Tuo varmuuskopiointi on itsestään selvää.
  Minulla on tämä vanha XP. Toimii nuilla vanhoilla käsittelyohjelmilla.
  En tiedä toimisivatko vanhat-ohjelmat 'seiskassa'?

  VastaaPoista
 11. Uuvana,sitä toivotaan. Onneksi on varmuuskopiot suurimmasta osasata ainenkin. Näitä käsittämättömiä lakeja ja säädöksiä tunnutaan ihan tehtailtavan nykyään. Taitaa olla työn puutetta ;)

  Eko, kiitos kaunis. Kyllä toki läppärilläkin voi tehdä vaikka mitä, mutta sen tulee tosiaan olla sitten kunnon juhta. Tuntuu vaan pöytäkoneen jälkeen aika onnettomalle ja ei tämä olekkaan tarkoitettu suurten raskaitten ohjelmien pyörittämiseen.
  Jospa olisikin vielä vanha kunnon XP. Joutuessani muuttamaan seiskaan meni kaikki uusiksi, eikä vieläkään, vaikka vuosi on kulunut niin ole sitä valmiutta koneella kuin XP:n aikaan. Oi niitä aikoja =DD

  VastaaPoista