19.2.2011

Tankkaa tankkaa lintu pieni.


Vielä ei ole kevät, lisäruokaa tarvitaan nyt runsaasti. Sellaista jota on helppo syödä, koska voimat on vähissä.
Tankkaa tankkaa, pikku sinttu.
Ruokintapaikalla on melkoinen kuhina aamu- ja iltapäivisin. Talitiaiset, sinitiaiset, yksi hömppäkin on eksynyt mukaan, vihervarpuset, pikkuvarpusten joukko on pienentynyt, orava ja pupujussit. Kaikille kelpaa lisäravinto. Niin ja tikka tosiaan, harakat ja varikset , no ruokaa nekin tarvitsevat.
Tiaiset onat lähes kesyjä, kun niille vie ruokaa. Tulevat jo vastaan ja hyppivät liki olkapäillä ja kiire on maistamaan uutta, vaikka entistäkin olisi toisella laudalla jäljellä =DD
Kymen sorsien ravinnon saanti on heikompaa, koska vain laivaväylä ja kosken seutu ovat sulina, eikä linnut ilmeisesti osaa mennä Kirkkolammelle jossa on ruokinta.

5 kommenttia:

 1. Minun ikkunan takana tänään yksi tintti kopsutti; eiköhän ollut ruokapaikallaan ollut siemeniä!

  VastaaPoista
 2. Onneksi päivät ovat nyt jo niin pitkiä, että nämä pienet untuvapallot ehtivät tankata riittävästi yötä varten.

  VastaaPoista
 3. Aurinko jo vähän lämmitti ruokintapaikalla tänään ja ruoka kelpasi mainiosti. Pienen matkan päässä on kevään lämpö ja lintusille koittaa helpommat ajat.

  VastaaPoista
 4. Minäkin tänään huomasin, että siemenet alkaa olla vähissä. Lintujen ruokintakausi on tänä vuonna tosi pitkä, toivottavasti siemeniä vielä riittää kauppojen varastoissa.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa jos kesyyntyisivät hieman.. Kyllähän me jaksetaan ruokkia nämä pakkaset, sitten meidät sirkutteluilla palkitaan ;)

  VastaaPoista