12.11.2009

Matkalippuja ostamassa

Aamulla on lähtö viikonlopun viettoon ja päätin hetken mielijohteesta kävellä asemalle ostamaan matkaliput. Ajatus tuntui sillä hetkellä ihan hyvälle, vaikka olikin liukasta ja manailin mennessäni miksi ihmeessä linja-autoasema on keskellä ei mitään ihan kaupungin laidalla (no ainakin melkein).
Lienee perua siltä ajalta kun junatkin vielä pysähtyivät täällä Heinolassa.
Eipä mitään, siinä vieressähän on lintutalo, ja ankkalampi ja minulla kamera mukana, siis sinne.... vaikka jo olikin melkoisen hämärää. Kaivoin kameraa laukusta ja silloin se alkoi. Sorsien vyöry kohti rantaa ja minua, niitä tuli ja tuli. Joutsenetkin tulivat ihan rantaan, ei sentään nousseet ihan varpaille asti. Sorsat kyllä pyöri jaloissakin.

Katsokaas muuten hajurako joutsenten ja sorsien välissä :) Kiiluvia silmiä vaan näkyy kuvassa. Muistin että onhan minulla pari rinkilää laukussa, mutta arvaanko niitä ottaa edes esille, eihän siitä riitä kuin muutamalle. Heittelin kuitenkin ympäriinsä muruja ja pettyneitä eläimiä oli ympärillä yhä enemmän. Pois lähtiessä osa laumaa seurasi vettä myöten.

tämä oli siinä lammella, ei ole keinu, vaan"saari" josta nuo puut kasvaa. Miksenköhän ole tätä kesällä tajunnut.

Jos oli lammen toisessa päässä kuhinaa niin jään reunalla toisessa päässä hyvinkin uneliasta. Tosin osa joukosta nousi tuohon jäälle heti kuvan ottamisen jälkeen ja jatkoivat seuraamista kävellen.
Niin ja kävin minä ne liputkin ostamassa. ;)
5 kommenttia:

 1. Sun täytyy kyllä viedä toisena päivänä linnuille syötävää:) minustakin on ihana jos linnut tulee noin lähelle:) En ymmärrä sorsien metsästystä kuten en muutakaan metsästystä!! Eläimet kuuluvat luontoon:)

  VastaaPoista
 2. Aika mahtavan oloista. En ole nähnyt lintuja noin plajon kerralla missään.

  VastaaPoista
 3. Jopsa on lintuja!
  Pysyykö vesi sulana läpi vuoden?

  VastaaPoista
 4. Onpas sinulla ollut mielenkiintoinen lipun ostomatka.
  Huikeita kuvia. Ja tuo keinu-saari aivan uskomaton! :-D

  VastaaPoista
 5. No, nyt on kotiuduttu reissusta. Kiitos vierailijoille.

  heidi, Kyllä minä joku sunnuntai otan pari kolme ranskanpullaa matkaan ja menen takaisin lammelle. Tosin lintuja kyllä ruokitaan päivittäin Lintutalonkin toimesta, mutta kun ne on niin liikuttavia.

  Taava, eikä tuossa ollut kuin kenties just puolet siitä lintupuurosta joka lammella oli.

  Aimarii, osa lampea pidetään sulana hapettamalla koko talven. Onhan täällä sitten tuo Kymijoki jonne osa menee. Lammella on vaan paremmat ruokalistat :)

  Marleena, niin ei sitä koskaan tiedä mitä tulee vastaan ;)

  VastaaPoista