5.4.2009

Heinolan lintutalo lopetusuhan alla

Tämä teko on järjetön, jos se toteutuu
http://www.ess.fi/?article=231768

Lintutarhan kävijämääriin ja Heinolan imagoon suhteutettuna tuo saavutettava 240 000€ säästö on mitätön, kun samaan aikaan keskustan katuja suunnitellaan päällystettävän toisiinsa sointuvilla kivillä ja penkeillä ja roskiksilla ja ties millä. Jo suunnittelu vie moninkertaisesti tuon rahasumman.
Lintutalon puolesta on meneillään nimien keräily http://www.adressit.com/lintutarha
Asialla on kiire koska kaupungin päättäjät päättävät asiasta jo 6.4 kokouksessaan.
Toivotaan, että Paco ja kumppanit saavat elää ja ilahduttaa meitä vielä pitkään. Vuosittainen kävijämäärä on 120 000 henkeä.

6 kommenttia:

 1. Ihan järjetön suunnitelma, Heinolahan on monelle suomalaiselle yhtä kuin lintutarha ja silta. Minulle myös linja-autoasema, opiskeluaikana Turusta Mikkeliin mennessä Heinolassa aina ajatteli, että ihan kohta perillä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos linkistä allekirjoituksiin. Tiesin lintutarhan kohtalosta, mutta en allekirjoitus mahdollisuudesta. Kunhan muut tulevat kotiin, niin laitan heidät tekemään samoin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkistä, ajattelinkin, että adressi varmasti löytyy jo. Kävin samantien allekirjoittamassa.

  Muistan kun lapsuudessa asuin pari vuotta Heinolassa ja lintutalossakin tuli vierailtua usein. Suunnittelin jo kesäreissua Heinolaan perheen kanssa, kun en ole siellä moneen vuoteen käynyt. Olisi tyttärenkin kiva käydä lintutalossa. Voisin samalla vierailla Kätsylässäkin...

  VastaaPoista
 4. Luin tuosta lintutarhan lopettamisesta perjantaina äidin luona käydessäni 1.4. ilmestyneestä Itä-Hämeestä ja luulin ensin, että kyseessä on aprillipila, niin uskomattomalta se vaikutti! Kaikenlaisiin kammottavan näköisiin katulamppuihin ja urheiluhalleihin tosiaan kyllä aina rahaa riittää.

  VastaaPoista
 5. Aprillipilaksi minäkin moista uutista ensin luulin, siksi en aiemmin älähtänytkään. Siis mitä olisi Heinola ilman lintutaloa. Toivon vielä, ettei nuo 250 lintua todellakaan joudu teuraaksi.

  VastaaPoista
 6. Sitä paitsi kaupunki menettää rahaa, jos sulkee tarhan, koska monet tulevat käymään Heinolassa pelkästään sen vuoksi. Ja ainahan turisteilta muutama euro paikkakunnalle jää.

  VastaaPoista